Aktuelle artikler fra KB Ortopedi

Test av keramikkhoder

Aftenposten har nylig hatt en serie artikler med fokus på implantater som vi leger setter inn i pasienter. Journalistene har ikke valgt å fokusere på det er som er bra, nemlig at vi ortopeder i 30 år har registrert hver eneste hofte og kneprotese i et sentralt register. Fokus har vært på det som ikke fungerer så bra, og det kan man forstå ettersom det sikkert er mer interessant for for de fleste leserne. Men i en av artiklene fortalte journalistene om en sak som ikke er så heldig.

Går jeg opp eller ned i vekt?

Går jeg opp eller ned i vekt?

Hvor mye veier en hofteprotese? Ikke et spørsmål jeg får veldig ofte, men i vår tid der mange av oss er bevisst på mat, trening og vekt, er det noen som lurer.

Keramikk som knuses

Keramikk som knuses

Har du lest historien om mannen som hadde hofteprotese og plutselig kjente at noe gikk i stykker inne i hofteprotesen? Aftenposten har skrevet en serie artikler om implantater, og i en av dem handler det om bruk av keramikk i hofteproteser. Om du har fått hofteprotese de siste 20 årene, er det stor sjanse for at du har keramikk i hoften.

Når er det trygt å kjøre bil etter hofteoperasjon?

Når er det trygt å kjøre bil etter hofteoperasjon?

Mange kan er usikre på når det er vanlig å kjøre bil etter en hofteoperasjon. Bilkjøring er en aktivitet som involverer både hofte, fot og kne, og i tillegg må man komme seg ut og inn av bilen. Og alle har interesse av at bilførere er trygge og ansvarlige sjåfører. Så når er det trygt å kjøre bil?

Får du snakke med kirurgen etter operasjonen?

Får du snakke med kirurgen etter operasjonen?

Får du tak i kirurgen? Selv om de fleste hofteoperasjoner går bra, og man har et godt forløp, kan det oppstå behov for å få svar på spørsmål. 

Fremre eller bakre tilgang til hofteleddet

Fremre eller bakre tilgang til hofteleddet

Høstmøtet er norske ortopeders årlige sammenkomst der kolleger fra hele landet kommer sammen for å diskutere fag, møte tidligere arbeidskolleger og oppdatere kunnskap. Det arrangeres seminarer og det legges fram forskningsresultater fra mange sykehus og miljøer. Men hva er norske ortopeder opptatt av? Et av de mest populære seminarene handlet om operasjonsmetode for hofteprotese, og der var jeg involvert.

KB Ortopedi

KB Ortopedi drives av Dr. Kristian Bjørgul, spesialist i ortopedisk kirurgi.

Bjørgul har lang erfaring med kne- og hofteproteser og spesialistutdannelse fra USA. Han har også publisert en rekke falartikler innen disse områdene.

Ta kontakt for mer informasjon

Org.nr. 818 420 722