Aktuelle artikler fra KB Ortopedi

Skjev hofteprotese kan forhindres

Forleden leste jeg en artikkel om et forskningsprosjekt som viste at hofteprotesen har større risiko for å bli satt skjevt inn hvis kirurgen bruker fremre tilgang enn hvis en av de andre tilgangene blir brukt. Tilfeldigvis hadde jeg samme dag en pasient med skjev hofteprotese. 

Privat hofte og kneprotese i Norge

De fleste operasjoner med hofteprotese og kneprotese gjøres i det offentlige helsevesenet betalt av det offentlige, og en del gjøres på private sykehus betalt av privat helseforsikring. Men noen velger å betale av egen lomme for å få en operasjon på et privatsykehus. Hvilke grunner har de for det? 

Er det vanlig å bli blå etter operasjonen?

Ja, det er vanlig, og det er ikke farlig. Blåfargen er blod, det er som en real blåveis, og årsaken er at det samles blod etter operasjonen like under huden.

Jarle får kneoperasjon

Jarle er en kar på 61 år som kom til meg i slutten av februar for å diskutere kneplager. Han hadde da vondt i begge knærne, men høyre var verst.

Artrose i hofteleddet - hvorfor?

Tusener av mennesker får påvist artrose i hofteleddet hvert år, og de fleste lurer på hva det kommer av. Det har forskere og leger også lurt på, og heldigvis kommer det gradvis mer kunnskap. 

Sprøytebehandling av artrose

Artrose er en plagsom tilstand som gir smerter, hevelse og nedsatt funksjon i ledd. På norsk kalles tilstanden for slitasjegikt. Den bryter ned brusk og gir hovne leddhinner som gir hevelse og væske i leddet. Resultatet er smerter og nedsatt funksjon som igjen gir nedsatt livskvalitet. Det finnes mange behandlingsmåter, men ingen fjerner artrosen.

KB Ortopedi

KB Ortopedi drives av Dr. Kristian Bjørgul, spesialist i ortopedisk kirurgi.

Bjørgul har lang erfaring med kne- og hofteproteser og spesialistutdannelse fra USA. Han har også publisert en rekke falartikler innen disse områdene.

Ta kontakt for mer informasjon

Org.nr. 818 420 722