Aktuelle artikler fra KB Ortopedi

Fra Aleris Frogner til Halden ortopedi og kirurgi

Jeg sluttet på Aleris Frogner i februar i år. Etter 8 år med hardt arbeid godt hjulpet av fantastiske medarbeider, gode ledere og hyggelige pasienter, fant jeg at tiden var inne for å gå videre. Da jeg sluttet på Aleris følte jeg at vi hadde bygget opp en bra virksomhet. Jeg tror aldri protesevirksomheten har vært bedre eller mer effektiv på Aleris, og jeg hadde aldri vært bedre kirurg. Men det er vel det som kalles å gi seg mens man er på topp?
Jeg driver nå Halden ortopedi og kirurgi. Det er en spesialistpraksis der jeg utreder og behandler lidelser i muskel og skjelettsystemet. Vi tilbyr sprøytebehandlig og småkirurgi, det vil si kirurgi som kan utføres i lokalbedøvelse. I tillegg gjør vi en del enkel behandling av føflekker, betente talgkjertler, hudkreft og lignende.
Jeg opererer altså ikke lenger kne og hofteproteser.
Ønsker du å komme i kontakt, kan du ringe 69 18 38 90 eller skrive en mail til .

Mengdetrening gir færre komplikasjoner

Hofteprotese er en operasjon som fjerner smerter og gir tilbake god funksjon i hofteleddet. Når alt går bra får man tilbake en nærmest normal hofte, og mange bruker uttrykket «fått et nytt liv» for å beskrive hvor vellykket inngrepet var. Men hva når det ikke går så bra?

Protesen ut av ledd

I dag opererte jeg en dame som hadde fått hofteprotesen ut av ledd tre ganger. De første gangene skjedde det ved spesielle bevegelser, men den siste gangen hoppet den ut mens hun satt i en stol. Hun fikk protesen for syv år siden, og ble operert med bakre tilgang.

Skjev hofteprotese kan forhindres

Forleden leste jeg en artikkel om et forskningsprosjekt som viste at hofteprotesen har større risiko for å bli satt skjevt inn hvis kirurgen bruker fremre tilgang enn hvis en av de andre tilgangene blir brukt. Tilfeldigvis hadde jeg samme dag en pasient med skjev hofteprotese. 

Privat hofte og kneprotese i Norge

De fleste operasjoner med hofteprotese og kneprotese gjøres i det offentlige helsevesenet betalt av det offentlige, og en del gjøres på private sykehus betalt av privat helseforsikring. Men noen velger å betale av egen lomme for å få en operasjon på et privatsykehus. Hvilke grunner har de for det? 

Er det vanlig å bli blå etter operasjonen?

Ja, det er vanlig, og det er ikke farlig. Blåfargen er blod, det er som en real blåveis, og årsaken er at det samles blod etter operasjonen like under huden.

Halden Ortopedi og kirurgi

Nettsiden KB Ortopedi drives av Dr. Kristian Bjørgul, spesialist i ortopedisk kirurgi og idrettsmedisin. Han driver nå klinikken Halden Ortopedi og kirurgi.

Bjørgul har lang erfaring med kne- og hofteproteser og spesialistutdannelse fra USA. Han har også publisert en rekke fagartikler innen disse områdene. 

 

Org.nr. 818 420 722