Alt du trenger å vite om kneoperasjoner

Hvordan en liten kneoperasjon kan hjelpe deg til et bedre liv

Kneplager har mange årsaker og uttrykksformer. Det kan være en akutt skade eller plager som kommer så sakte at man nesten ikke husker når eller hvordan det startet. Slitasje er en årsak til smerter og plager, og når plagene sitter foran i kneet kan du kanskje ha nytte av en patellofemoral kneprotese. 

Blodtomhet

Blodtomhet

Når du skal opereres med kneprotese, har kirurgen gjort en rekke valg som angår deg. Som regel er det knyttet til rutiner på sykehuset, og som pasient kan man ikke alltid påvirke hva som skal skje. Men det kan være smart å vite noe om det, slik at du kan stille de rette spørsmålene.

Kneprotese - blir jeg fornøyd?

Kneprotese - blir jeg fornøyd?

De fleste som har vondt i kneet og har fått anbefalt operasjon med kneprotese lurer på hvor bra man blir etter operasjonen. Hvor stor er sjansen for at man blir fornøyd? 

Kneprotese - hel eller halv?

Kneprotese - hel eller halv?

Kneprotese er en bra behandling for slitasje i kneet, når ikke annen behandling fører til målet. Hvis du har fått anbefaling av din lege om å vurdere operasjon, har du kanskje hørt at det finnes ulike typer kneproteser, men når kan de forskjellige protesene brukes, og hvilken er best?

Halden Ortopedi og kirurgi

Nettsiden KB Ortopedi drives av Dr. Kristian Bjørgul, spesialist i ortopedisk kirurgi og idrettsmedisin. Han driver nå klinikken Halden Ortopedi og kirurgi.

Bjørgul har lang erfaring med kne- og hofteproteser og spesialistutdannelse fra USA. Han har også publisert en rekke fagartikler innen disse områdene. 

 

Org.nr. 818 420 722