Alt du trenger å vite om hofteoperasjoner

Sex etter hofteprotese - når er det trygt?

Sex er et tema som sjelden kommer opp i en samtale om hofteprotese. Ofte dreier samtalen seg om hvor lang tid det tar til å bli bra, hvor bra man kan bli, og om hvilke aktiviteter som er trygge å utføre. Folk spør om sykling, gåing, tennis, skiløping, yoga, men aldri om sex. Betyr det at det ikke er en aktuell bekymring, eller betyr det at temaet er litt følsomt å snakke om?

Er bena like lange?

Jeg spør alltid mine pasienter om de føler at bena er like lange etter operasjonen for mange som har blitt operert med hofteprotese opplever at de er blitt skjeve. Og det kan være starten på en problematisk periode.

Hvor lenge varer en hofteprotese?

Årets rapport fra proteseregisteret kom i juni og inneholder en mengde interessant informasjon.

Hva kommer artrose av?

Hva kommer artrose av?

Tusener av mennesker får påvist artrose i hofteleddet hvert år, og de fleste lurer på hva det kommer av. Det har forskere og leger også lurt på, og heldigvis kommer det gradvis mer kunnskap. 

Halden Ortopedi og kirurgi

Nettsiden KB Ortopedi drives av Dr. Kristian Bjørgul, spesialist i ortopedisk kirurgi og idrettsmedisin. Han driver nå klinikken Halden Ortopedi og kirurgi.

Bjørgul har lang erfaring med kne- og hofteproteser og spesialistutdannelse fra USA. Han har også publisert en rekke fagartikler innen disse områdene. 

 

Org.nr. 818 420 722